Hvad skal I have at spise i aften? Dette spørgsmål er velkendt blandt folk i alle lande. Aftensmåltidet er det måltid, der betyder mest, fordi man her samles og spiser dagens sidste måltid. Og det skal helst være solidt nok til at man kan sove en hel nat på det. Mange forkæler sig selv med et glas vin til aftensmaden. Det giver nydelse og ro, og slutter dagen af på en god måde. Men hvilken slags vin skal man drikke til hvilken slags mad? Det er faktisk et godt spørgsmål.

For vælger man den rigtige vin til maden, så opstår der en synergi imellem mad og vin, hvor begge bidrager til hinanden og løfter hinandens kvaliteter. Det kan måske virke lidt nørdet, men der er faktisk meget god mening i at vælge den rigtige vin til maden. Derfor er montepulciano blevet kaldt verdens bedste pizzavin. Ikke fordi montepulciano kun passer til pizza, men fordi den går helt fantastisk sammen med netop den smag, der er i pizza. Faktisk smager montepulciano også rigtig godt til fine kødretter, salater og svampe.

Typisk italiener

At montepulciano passer godt til pizza og krydderier som oregano, timian og rosmarin er ikke en tilfældighed. Her er tale om en klassisk italiensk vin, og så er det jo klart at den går godt til det italienske køkken. Der er sikkert retter som montepulciano ikke passer særlig godt til. Det kunne være grillretter med masser af barbeque. Her er der andre vine, som går bedre. Og det er det spændende ved at finde vin og mad, der matcher. Der kommer bedre smag ud af det.

Italiensk vin fra Jylland

Webshoppen supervin.dk er onlinedelen af Jyllands største vinbutik. Den er grundlagt af en række erfarne vinkøbere, der har ekspertise i at finde restlagre til lave priser og store partier med god rabat. Godt købmandskab, med andre ord. Dette gør det muligt at sælge rigtig god vin til meget fordelagtige priser. Her finder du alle de gode italienske vine, også montepulciano. Og der er smagsgaranti på. Du får pengene tilbage, hvis vinen ikke falder i din smag.