Mine kone og jeg, er lidt af et umage par. Vi har mange fælles interesserer, men vi har meget forskellige personligheder. Min kone elsker at bo inde i storbyen, hvor hun er omgivet af mennesker og larm. Det får hende til at føle, at hun er i live. Hun kan starte samtaler med fremmede mennesker på gaden, og kan gøre dem til venner for livet. Hun snakker konstant, og har hele tiden gang i 5 forskellige projekter på én gang. Jeg aner virkeligt ikke, hvor hun får energien fra!

Jeg er selv helt den modsatte type. Hvis det ikke var for mit job – og nu min kone – var jeg for længst flyttet langt ud i skoven. Jeg kan ikke fordrage den konstante trængsel og alarm i storbyen. For mig er det langt mere behageligt, at være omgivet af naturen. Jo mere stille jo bedre – med undtagelse af lidt fuglesang og andre naturlyde. Jeg kan godt lide andre mennesker, men jeg foretrækker typisk at have noget tid for mig selv. Jeg har det bedst, når jeg bare sidder og læser en bog, eller dagdrømmer. Jeg har også mine egne projekter, men jeg fokuserer typisk på ét ad gangen. Jeg har aldrig travlt med at gøre et projekt færdigt: jeg nyder derimod processen. Det handler om afslapning for mig.

Når nu vi er så forskellige, så har det selvfølgeligt også skabt nogle misforståelser og skænderier hen ad vejen. Vi har dog været voksne nok til, at kunne snakke om tingene, i stedet for bare at skælde ud. Vi har lært den anden at kende, og både forstår og accepterer vores forskelligheder i dag. Det har også vist sig, at der er visse fordele ved, at have begge perspektiver under samme tag. Vores forhold er altså stærkere end nogensinde før.

Det har også betydet, at vi planlægger ferier og lignende, ud fra begge sæt af behov. Da mange af dem er modsætninger, kan det måske godt lyde som noget af en udfordring. Det er det måske også – men heldigvis kan vi begge to godt lide, at løse puslespil! Så vi elsker faktisk, at planlægge ting sammen.

Den sidste ting vi planlagde var vores ferie. Jeg ville normalt foretrække bare at blive derhjemme i ferien, og arbejde på et projekt. Mine kone ville nok foretrække at rejse til en fremmed by, og løbe rundt fra den ene ting til den anden. Hvordan finder man et kompromis i sådan en situation?

Vi endte med at booke et spaophold nordjylland. Ingen af os havde oplevet det nordjyske før, så min kone fandt det naturligt spændende. Jeg er normalt lidt bange for at køre træt, hvis jeg er i nye omgivelser. Men et spaophold lyder som noget, det er let at slappe af under, selvom omgivelserne er nye! Så vi tog afsted, og det var en kæmpe succes. Et spaophold er klart den mest afslappede måde, at nyde det nordjyske på.