Alle kinderen overall ter wereld hebben wel ergens een speelgoed liggen. Maakt niet uit als je arm of rijk bent. Hoe klein of groot het is, ieder kind is blij met een leuk speelgoed. Over de jaren heen is speelgoed zich ook gaan ontwikkelen. Waar je vroeger specifieke speelgoed had voor jongens en meisjes. Heb je nu speelgoed voor zowel jongens als meisjes.

Interactief speelgoed

De markt wordt tegenwoordig duidelijk overgenomen door interactief speelgoed. De ontwikkeling van de speelgoed gaat zelfs zover dat je er een gesprek mee kan voeren. Dit maakt het voor de kinderen nog leuker en spannender om met speelgoed te spelen. Het is ook gebleken dat interactief speelgoed niet duur hoeft te zijn. 

Gender gericht speelgoed verdwijnt

Het is gebleken dat jongensspeelgoed en meisjesspeelgoed langzaam maar zeker aan het verdwijnen is. Natuurlijk zal je nog wel speelgoed hebben zoals poppen en babypoppen die meer de meisjes aanspreekt. Ook deze speelgoed is aan verandering onderhevig geweest.

De pop kon je vroeger ondersteboven houden en begon het zogenaamd te huilen, ook konden ze plassen wanneer je op hun buik drukte wanneer je ze had aangevuld met water.

Nou, ook deze attributen zijn in kwaliteit verbeterd. Het huil gehuil is nu realistische en beweegt de pop nu echt als een echte baby. Vul je het met water kan het nu tranen huilen en plassen. Zelfs de afmeting is aangepast op de afmeting van een echte baby.

Interactief speelgoed voor alle leeftijden

Je vindt er speelgoed voor kinderen van alle leeftijden. Je hebt leuke knuffels voor de peuters. Voor de iets oudere kinderen vind je er speelgoed van verschillende merken die het kind kunnen ondersteunen bij het ontdekken van zijn of haar omgeving. Interactief speelgoed waarmee ze urenlang bezig kunnen zijn en hun kunnen helpen bij hun dagelijkse ontwikkeling.